gümüş suyu

Doğanın Mucizesi Gümüş Suyu

Gümüşün maden olarak kullanımı M.Ö. 4 yüzyıla kadar dayanmaktadır. Tıbbi olarak gümüş kullanımının ise ilk kez Antik Mısır’da kullanıldığı düşünülmektedir. Ayrıca gümüş Yunanlılar, Persler, Çinliler, Hintliler ve Romalılar tarafından da kullanılmıştır. Yakın zamana baktığımızda ise 1900’lü yıllarda Dr. Henry Crookes gümüşü birçok hastalık üzerinde kullanarak mikropların gümüşe 6 dakikadan çok karşı koyamadığını keşfetmiştir. İkinci Dünya Savaşı sıralarında ise penisilin ve sonrasında üretilen sentetik antibiyotikler sonucu ortaya çıkan ilaç firmaları bu alana yönelmiş ve patenti alınamayan gümüş popüler bir tedavi yöntemi olamamıştır.

Gümüşün etkilerine baktığımızda oldukça geniş bir tedavi imkânı sunduğunu ve birçok hastalığı önlediğini görmekteyiz. Çağımızın en tehditkâr virüslerinden olan HIV virüsünü birkaç dakika içerisinde yok ettiğini öne süren Dr. Xiaojian Yao gümüş ile ilgili yaptığı araştırmaları Nanoteknoloji 2012 International Journal’ da yayınlamış fakat ardından bir şey yapılmamıştır. Gümüş enfeksiyon riskinin fazla olduğu her alanda kullanılmaktadır. Radyasyonu yansıtıcı özelliklere sahiptir. Yaraların iyileşmesine olumlu etki ederek hızlandıran

buy kamagra

, 450 çeşit bakterinin yapısını etkileyerek yok edebilen bir formdadır. Gümüş aynı zamanda sentetik yapılı antibiyotiklerin yarattığı vücudun direncinin düşmesi gibi bir etki göstermemektedir.

Gümüş suyu tek hücreli parazit, virüs, mantar ve bakteri gibi oluşumların içerisine nüfuz ederek oksijen kazanmalarını sağlayan enzimleri etkisiz hale getirir ve böylece yaşamlarını sürdürmelerine engel olur. Yani diyebiliriz ki gümüş suyu antibiyotiğe gereksinim duyulan alanlarda ve en önemlisi antibiyotiğin etki etmediği durumlarda kullanılmaktadır. Üstelik antibiyotiklerin aksine doğal bir karışım olması nedeni ile yan etkilere ve olumsuzluklara sebebiyet vermemektedir.

Gümüş suyunun tarihte bilinen bir örneğine bakacak olursak İngiltere’de meydana gelen veba salgınında etkilenmeyenler; gümüş mutfak gereçleri kullanan kraliyet mensupları ve gelenekleri gereği kanlarına gümüş suyu enjekte eden Çingene halktır. Yüzyıllardır gümüş ile temas eden ve gümüşün etkilerini keşfeden milletler olmuştur.

gümüş suyu

Gümüş suyuna ulaşmak ise eskiye nazaran günümüzde daha kolaydır. İnternet adreslerinden sipariş vererek veya eczanelerde gümüş suyunu bulunabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus alınan ürünün sertifikalı ve orijinal olmasıdır. Antibiyotik etkisi görülemeyen hastalıklar için çözüm sunan gümüş suyu birçok araştırma neticesinde kanıtlanmış ve kullanım önerisi olarak sunulmuştur. Birçok ülkede farklı birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Gümüş suyunun kullanım şekillerinden bahsedecek olursak göze, kulağa, ağza ve burna sprey özellikli bir şişe ile püskürtülebilir veya gargara yapılabilir. Yine cilde de püskürtülebilir veya bir parça pamuk ya da yara bandını cilde yerleştirip üzerine damlatılabilir. Gümüş suyu bir damlalık yardımı ile damlatılarak ta kullanılabilir. Dikkat etmeniz gereken hastalığınız için önerilen ölçülerin dışına çıkmamaktır. Gümüş suyunu kullanırken sarımsak ve alkolden uzak durulmalıdır. Madde buzdolabında değil fakat serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

Gümüş suyunun bilinen tüm bakteri ve virüslere karşı gelerek oluşumlarını yok etmesi son zamanlarda birçok profesör tarafından kanıtlanmış ve araştırmalara konu olmuştur. Aynı zamanda gümüş suyunun iyi tarafı yararlı bakterilere etki etmeden zararlı olanları etkilemesidir. İlaçların uzun süreli kullanımına karşın gümüş suyunun kısa zamanda olumlu etkilerini göstermesi de tercih sebebi olmaktadır. Gümüş suyunu narecza.com dan uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir